Pět zajímavých pluginů pro jQuery

28. 10. 2012 | #javascript #frontend #jquery

jQuery je jedna z nejrozšířenějších javascriptových knihoven na světě, přičemž bych si dovolil snad i říci, že nejrozšířenější. Pakliže nějaký web disponuje dnes některou javascriptovou funkcionalitou, pak je skutečně velká šance, že je postavena nad jQuery. Proto bych rád dnes zmínil pět zajímavých pluginů, které mi příjdou prospěšné pro web nebo alespoň zajímavé, i když je třeba málokdy použijete.

TextExt Plugin for jQuery

Tento plugin umožňuje transformovat text do velmi praktických boxíků v textovém poli, které se výborně hodí třeba při výběru tagů apod. Plugin má podporu jak pro autocomplete, tak také pro Ajax a na webu disponuje velkou řadou ukázkových příkladů.

Obrazek

http://textextjs.com/

ddSlick

Jedná se o jednoduchý jQuery plugin, který dovoluje vytvořit drop-doww nabídku, která může obsahovat obrázky, krátké popisky apod. Při konkrétním výběru položky volá příslušnou callback funkci a podporuje také použití CSS3.

Obrazek

http://designwithpc.com/Plugins/ddSlick

justGage

Úchvatná javascriptová knihovna, která vytváří (s podporou animace) grafickou vizualizaci hodnot prostřednictvím něčeho, co se zčásti může podobat tachometru (český ekvivalent slova gage mě prostě zrovna nenapadl:)). Každopádně, hodnoty lze v čase měnit a i samotná vizualizace bude animovaně tuto skutečnost reflektovat.

Obrazek

http://www.justgage.com/

Ideal Forma

Ideal forms je plugin, který poskytuje podporu pro validaci formulářů, s patřičnou vizuální podporou, přičemž toho umí samozřejmě i více.

Obrazek

http://elclanrs.github.com/jq-idealforms/

jVectorMap

jVectorMap je interaktivní vektorová mapa celého světa, která vám umožňuje barevně škálovat třeba geografické informace nebo prostě jen zpříjemnit výběr lokace, odkud uživatel pochází. Podporuje také mapu Evropy nebo dokonce konkrétních států jako USA, Francie nebo Německo. Česká republika mezi mapami není, ale není určitě problém, tuto podporu přidat vlasnoručně.

Obrazek

http://jvectormap.com/

Diskuse

comments powered by Disqus

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace