Node for Front-End Developers

7. 7. 2012 | #book #nodejs

Node for Front-End Developers V poslední době se čím dál více mluví o vcelku mladé technologii Node.js a tak jsem si chtěl něco o této “vycházející hvězdě” také něco přečíst, protože do té doby mé informace byly založeny jen na tom, co jsem se někde doslechl či co bylo někde pouze zmíněno. A tak jsem po chvilce hledání narazil na anglicky psanou knihu Node for Front-End Developers s podtitulem Writing Server-Side JavaScript Applications.

Tato kniha je psána srozumitelnou angličtinou a obsahuje spoustu příkladů. Důraz autor klade především na pochopení myšlenky, jak vlastně elementárně aplikace napsané v Node.js fungují.

Ze začátku se dozvíte, jak vlastně Node.js nakonfigurovat a psát v něm aplikace, dále následuje klasický Hello World, základní AHA příklady demonstrující aspekty technolgie (GET, POST, práce se soubory apod.). Poté se seznámíte s využitím šablon, s ukázkou jak se připojit k databázi nebo ukládat data do souborů a v závěru vytvoření plnohodnotné aplikace s využitím frameworku Express postavené na MVC modelu.

Ač je kniha kratší, tak svůj účel splnila. Velmi srozumitelně mi vysvětlila důležité aspekty technologie, seznámila mne se základními principy a určitě byla dobrým startem. Pakliže vás Node.js zajímá, chcete si jej zkusit a nevíte, kde začít, pak Node for Front-End Developers je vhodný odrazový můstek.

http://shop.oreilly.com/…920023258.do

Diskuse

comments powered by Disqus

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace