Národní digitální knihovna, Watson a Quill

25. 2. 2013 | #study #screencast

Během podzimního semestru jsem do dvou předmětů musel vypracovat dvě práce. Jedna byla do předmětu Digitální knihovny a zabývala se vcelku zajímavým projektem Národní digitální knihovny, který se u nás realizuje. Spočívá v tom, že se snaží digitalizovat české literární dědictví. Navíc je zde snaha sklízet i český internet, aby byly zachovány informace z digitálních médií apod.

Druhá práce naopak byla i s přednáškou do Úvodu do umělé inteligence. Ta se zabývá hlouběji technologií Watson, vyvinutou IBM a především známou ze soutěže Jeopardy! a také lehce technologií Quill, což je technologie, která píše novinové články. Používá se pro určitý okruh článků třeba v časopisu Forbes.

Jelikož když už jsem s tím měl tu práci, řekl jsem si, že by nebylo od věci dát tyto materiály i veřejně k dispozici, aby v případě zájmu, měl i někdo další šanci si to projít.

Odkazy na obě práce v PDF:

Národní digitální knihovna

Aplikace umělé inteligence – Watson a Quill

Diskuse

comments powered by Disqus

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace