Feedburner - sledujte své RSS kanály z pozice tvůrce

29. 8. 2012 | #productivity

Google Feedburner Dnes bych chtěl napsat pár slov o službě, která je přínosná hlavně pro autory obsahu, kteří chtějí měřit přínos RSS. Tuto rodinu XML formátů dnes najdete snad na každém webu, který o něčem informuje. Navíc, čtenáři si osvojili používání RSS čteček a jsou schopni tak sledovat velké množství oblíbených zdrojů informací, aniž by museli každý den tyto zdroje “ručně” procházet. Nicméně, o tom dnes nechci mluvit.

Tento příspěvek je určen především autorům obsahu. Každý, kdo zafixuje svůj RSS kanál na danou adresu, pak takovou adresu v budoucnu bude těžko měnit. Při změně mapy webu pak může dojít k situaci, kdy musíte myslet na to, aby jste zachovali adresu pro RSS kanál, ba dokonce, pokud změníte doménu, můžete mít o problém více.

Feedburner s těmito problémy pomůže a přidá i další funkce navíc. Kromě toho, že právě zde můžete zafixovat své RSS kanály, přičemž při změně adresy pouze změnité interní nastavení, ale adresa na váš feed vedený na feedburneru zůstané stejná, vám tato služba kontroluje i validitu samotného kanálu. Nabízí různé optimalizační nástroje a co je hlavní, také podporuje statistiky.

Statistiky nabízejí nejen přehled o tom, kolik čteček vlastně sleduje vaše RSS, ale také eviduje počet kliků, zobrazení a dalších zajímavých metrik.

Feedburner jsem nasadil na tento osobní blog a zatím jsou mé zkušenosti pozitivní. Je to takový malý bratříček Google Analytics.

Službu naleznete zde

Diskuse

comments powered by Disqus

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace