Srovnání konstrukcí jazyků Perl - PHP - Python - Ruby

1. 8. 2013 | #php #development #python

Nedávno jsem narazil na python.cz na zajímavý odkaz, u kterého jsem strávil část večera. Jednalo se o odkaz směřující na porovnání jazykových konstrukcí v Perlu, PHP, Pythonu a Ruby.

Přišlo mi vhodné to hodit sem na blog, protože když to zaujalo mě, mohl by se najít i někdo jiný, kdo v tom bude vidět alespoň špetku zajímavosti. A s ohledem na škálu jazyků, je dost velká šance, že mezi němi bude právě ten jeden, který alespoň trochu znáte.

Jedna z věcí, která se mi osobně třeba v přehledu libí je, jak “hodně” je Ruby objektové. Kupříkladu když chcete v PHP získat absolutní hodnotu čísla pět, tak prostě zavoláte funkci abs(5) s argumentem 5. Naopak v Ruby stačí zavolat 5.abs.

A to je jen jedna ze skutečně mnoha věcí, které mě zaujaly. Věřím, že každý si tam určitě najde něco své, co se mu zalíbí, ale nechci tady dále rozebírat něco, co můžete najít tam.

Tak snad to někoho zaujme:)

Odkaz: http://hyperpolyglot.org/scripting

Diskuse

comments powered by Disqus

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace