Mé první zkušenosti s cashbackem v Česku a Tipli.cz

Aneb jak ušetřit pár korun z každého nákupu.

30. 11. 2016 | #cashback

Asi tak před rokem jsem ještě ani nevěděl, co to cashback pořádně je a jen jsem tušil, že existují nějaké malé servery u nás, které vrací peníze zpět z nákupu. Byl jsem k tomu vždy trochu nedůvěřivý, protože jsem během své internetové puberty prošel tím obdobím, kdy mě obklopovala řada stránek, jak vydělat na internetu, jak vydělat na tom, že si prohlížíte přicházející emaily apod.

Ale vraťme se k tomu cashbacku. V podstatě jde o to, že přes server, který cashback nabízí, nakoupíte a dostanete zpět jako určitou formu slevy reálné peníze. Většinou tyto servery mají určený limit, kdy si můžete nechat peníze vyplatit – v Česku je to často hranice někde mezi 100 – 300 Kč, alespoň co jsem koukal na různé nabídky.

Z každé objednávky přes tento server, který nabízí možnost získat cashback, většinou z několika stovek obchodů, sbíráte peníze z provedených objednávek na svůj účet na daném serveru.

Já osobně mám zkušenost s Tipli.cz, kde je limit pro výplatu od 1 Kč.

Obrazek

Tento server nabízí typicky třeba možnost získat peníze zpět z nákupu přes Mall.cz, Kasa.cz, Damejidlo.cz, AliExpress, Booking.com nebo třeba Zoot.cz a řadu dalších. Já jsem provedl už nějaké nákupy přes Mall, DameJidlo a nějaké peníze jsem už získal. Typický se jedná o jednotky procent, ale když nakupujete na internetu pravidelně, může Vám to vydělat klidně na poštovné nebo oběd zdarma:)

Má zkušenost je taková, že přes Tipli přejdu do obchodu, provedu nákup a do 1 pracovního dne mi připíšou odměnu na uživatelský účet. Pak je ještě třeba vyčkat nějakou dobu, než je odměna schválena, jelikož je to nejspíš ochrana proti tomu, aby někdo nevrátil zboží a zhrábl peníze z účtu atd.

Nedávno jsem překonal hranici 100 Kč a požádal si o výplatu peněz z účtu. Peníze mi byly odeslány druhý pracovní den a už je mám na svém účtu.

Tak to je má zkušenost s cashbacky v Česku a jaká je Vaše? Já jsem vcelku spokojený a určitě bych rád jednou zkusil provést rezervaci skrze Tipli.cz na Booking.com nebo využil i jiné nabídky.

Pokud by někoho zajímalo, jak vypadají cashbacky v zahraničí, kde je tento segment mnohem dál, tak jeden ze zajímavých serverů je kupříkladu Quidco.

Diskuse

comments powered by Disqus

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace