Getting Started with Django

24. 1. 2013 | #tutorial #python #django #screencast

Upozornění: Projekt bohužel není dostupný a zdá se že byl ukončen.

Na sociální síti Forrst, o které jsem už dříve psal, se objevil odkaz na zajímavý projekt týkající se frameworku Django pro vytváření webových aplikací v Pythonu.

Getting Started with Django

Adresa projektu: gettingstarted­withdjango.com.

Jedná se o web, na který budou postupně přidávány screencasty, které se budou snažit seznámit uživatele s tímto frameworkem, přičemž cíle autora jsou následující (pomohu si citacemi z prvního tutoriálu):

First, this series is meant to take you from novice to competent. What do I mean by novice? You’ve done the Django tutorial, you understand the basics of Python, but you have little-to-no idea about how to go forward from here without making a ton of mistakes.

Secondly, this series is meant to show you current best practices. Libraries that are go-to solutions for myself and many other Django developers out there.

And, lastly, this series is meant to be a solid platform for you to build your own sites and applications in a testable, re-usable, and distributable manner. I don’t want you just assembling building blocks, but actively creating.

Dle první lekce odhaduji, že autor tomu skutečně věnoval čas a úsilí a nejedná se pouze o laciné hození kamenem do vody. Doufám, že mu to vydrží, protože právě o takovém zdroji jsem poslední dobou snil, jelikož řada materiálů o Djangu, na které jsem narazil, jsou často už ze starší doby a teď se naskytla šance sledovat zdroj, který je aktuální.

Diskuse

comments powered by Disqus

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace