Diskuse: Informace všude a jak se neutopit?

9. 9. 2013 | #life #tutorial

Dnešní příspěvek bude tak trochu jiný a rád bych, kdyby ve fóru dole vznikla zajímavá diskuse na téma, jak nebýt zahlcen tím množstvím informací, které je možné v dnešní době získat a přitom být stále IN.

O co jde. IT, ale i jiné obory jsou rychle rozvíjejícím se odvětví, kde je nutné sledovat novinky, vzdělávat se a držet krok s ostatními. Je nutné sledovat nové technologie, trendy cloumající s komunitou a další faktory.

Abychom byli IN, je tedy nutné udržet dech a být schopen zpracovat ten hlavní stream informací, který samozřejmě krom těch podstatnějších, obsahuje i řadu těch, které už znáte nebo nepovažujete za relevantní.

Informace můžeme získat na konferencích, z informačních portálů, blogů nebo třeba Twitteru. Já bych se rád zaměřil hlavně na ten internet, tzn. blogy, diskuse nebo videa z přednášek.

Můj problém kupříkladu je, že se snažím sledovat několik diskusních fór, ale množství příspěvků, které generují, je tak obrovské, že jakmile mám někdy prostoj, jsem ihned pozadu a nemám patřičnou duševní sílu k tomu, abych to vše opět prošel. To samé s blogy, mám jich ve čtečce dost, ale často je ani nejsem schopen všechny projít, když mám zrovna třeba jen 15 minut. Pak se ten obsah začne hromadit a opět nastává stejný problém jako u diskusí, jsem prostě zavalen.

Očividně mám problém s tím, že přijímám více informací, než jsem schopen zpracovat a dost pravděpodobně, i můj systém správy informací není stále dostatečně efektivní.

Proto by mě skutečně zajímalo, zda jste měli podobné problemy a jak jste je vyřešili? Udělali jste si v rozvrhu kupříkladu pevně daný slot, kdy procházíte čtečku a svůj oblíbený obsah nebo máte jinou metodiku?

Knihy

A to nemluvím o tom, jak začlenit knihy. Ty považuji za přínosný zdroj informaci, problém ale zde je, které vybrat tak, aby se skutečně investice čas/znalosti vyplatila. Čas je drahý a trápit se s knihou, která se může zrovna zdát být ne zcela povedenou, je z mého pohledu špatná investice. Jak tedy knihy vybíráte, podle referencí, recenzí? A jak si děláte čas na čtení? Máte prostě daný slot v rozvrhu nebo čtete jen tehdy, když máte chuť?

Díky za reakce.

Diskuse

comments powered by Disqus

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace